http://farmacie-imed.blogspot.com/

http://farmacie-imed.blogspot.com/

vineri, 27 ianuarie 2012

Anemia II

Anemiile se caracterizeaza prin scaderea hemoglobinei sau a numarului de hematii sub valori normale (4,5 milioane eritrocite cu 90% hemoglo bina, la barbati si 4 milioane eritrocite cu 80% hemoglobina, la femei). Principala consecinta a anemiei o constituie scaderea concentratiei de oxigen in sange. Eritrocitele reprezinta celule sanguine produse de maduva osoasa hematogena, cu rol in transportul oxigenului la toate celulele organismului. Au o durata de viata de circa 120 zile, iar atunci cand sunt distruse, fierul continut in ele este readus la maduva osoasa, unde va fi folosit pentru crearea de noi hematii. Anemia se dezvolta cand exista un deficit de fier, spre exemplu hemoragii masive sau cand dintr-un anumit motiv rata de producere a hematiilor scade sau creste ritmul lor de distructie.
Cauze: carenta de fier din alimentatie, menstruatiile abundente, anumite medicamente, sarcina.
Principalele tipuri de anemie sunt:
1. Anemia prin deficit de acid folic este rara.
Cauze: consumul exagerat de alcool (alcoolul interfera cu metabolismul si absorbtia acidului folic); malabsorbtia intestinala este o cauza frecventa a deficitului de acid folic, tratamentul anticonvulsivant de lunga durata, contraceptiv oral, sarcina, dializa pe termen lung.
Simptome: paloarea, limba rosie si lucioasa, stomatita dureroasa, uneori cu ulceratii, faringita si esofagita determina o disfagie penibila.
2. Anemia prin deficit de vitamina B12 - reprezinta o afectiune hematologica care apare in momentul in care nu exista suficienta vitamina in corp. Vitamina B12 ajuta la sinteza de globule rosii. Eritrocitele transporta in corp oxigenul la celule si indeparteaza reziduurile. Fara o cantitate corespunzatoare de vitamina B12, organismul nu va sintetiza suficiente eritrocite si astfel celulelor nu li se va furniza oxigenul necesar. Anemia prin deficit de vitamina B12 apare de obicei cand organismul nu poate absoarbe aceasta vitamina din alimente.
Cauze: Anemia prin deficit de vitamina B12 apare de obicei cand organismul nu poate absoarbe aceasta vitamina din alimente. Aceasta se poate intampla daca este prezenta anemia pernicioasa care distruge celulele de la nivelul stomacului si sunt responsabile de absorbtia vitaminei B12:
- sunt prezente afectiuni digestive, ca si sprue, infectii bacteriene si parazitare ale intestinului subtire
- pacientul a suferit o interventie chirurgicala pentru indepartarea unei portiuni a stomacului sau a ultimului segment al intestinului subtire (ileon)
- consum cronic de medicamente pentru stomac si pentru ulcer,
- persoanele vegetariene, varstnici care nu au o alimentatie variata si de persoanele cu alcoolism cronic.
Simptome: stare generala alterata, oboseala, fotofobie, diaree sau constipatie, aspect palid, sensibilitate dureroasa, roseata sau sangerare la nivelul limbii, tulburari de echilibru si coordonare, pierderea gustului si apetitului alimentar cu scadere in greutate, tahicardie sau dureri precordiale, expir diminuat, neglijenta, depresie, diminuarea sensibilitatii vibratile, tinitus (tiuituri in urechi), dementa, declin al statusului mental care devine suficient de grava ca sa interfere cu activitatea zilnica.
3) Anemia feripriva (prin carenta de fier) - forma cea mai raspandita si este determinata din lipsa de fier - componentul esential al hemoglobinei.
Cauze: dieta necorespunzatoare (necesarul de fier este de 10-20 mg, se absorb 10% cam 1-2 mg), absorbtia deficitara (rara cand exista rezectie gastrica, malabsorbtie), sangerarile de cauze gastrointestinale (hemoroizi, gastrite, ulcere) sau genitale (sangerari menstruale abundente).
Simptome: unghii fragile, parul care cade din ce in ce mai des, rezistenta scazuta la efort, ameteala, transpiratia abundenta, paloarea pielii vizibila in special la nivelul fetei si al palmelor
4) Anemia din ciroza hepatica. Bolnavii cu ciroza hepatica au frecvent anemie.
Cauze:
- Distrugerea globulelor rosii in splina marita (mecanism obisnuit in ciroza, care uneori poate impune scoaterea splinei)
- Pierderi de sange datorita unor leziuni pe stomac sau duoden, sau hemoroizi, frecvente la cirotici
- Distrugerea globulelor rosii datorita virusurilor sau alcoolului
- Ruptura de varice esofagiene (cu eliminare de de sanga prin varsatura=hematemeza) sau scaun (melena = scaun negru, moale si lucios)
- Scaderea producerii globulelor rosii in maduva osoasa datorita lipsei stimularii acesteia prin eritropoietina
- Lipsa de producere a globulelor rosii datorita lipsei unor substante (vitamina B12, acid folic, fier, etc) mai ales la alcoolici


Diagnostic:
Istoricul medical personal si familial poate determina prezenta unui anumit tip de anemie. Pentru a confirma diagnosticul se folosesc teste de sange care masoara procentul de hematii sau cantitatea de hemoglobina, si determina care forma de anemie este responsabila pentru simptomele pacientului. De asemenea, pot fi efectuate radiografii si examinari ale maduvei osoase, pentru a identifica sursa unei hemoragii.
Tratament: Majoritatea oamenilor pot preveni apariţia deficienţei acidului folic prin păstrarea unei alimentaţii echilibrate, prin limitarea consumului de alcool sau prin luarea de suplimente in timpul sarcinii. Totodată fumatul "neutralizeaza" vitaminele, astfel se recomanda renuntarea la acesta.
Cauze naturale. Pe parcursul a multor milioane de ani, organismul nostru s-a obisnuit cu aer proaspat, alimente naturale si miscare zilnica regulata. In ultima perioada, stilul nostru de viata s-a schimbat in mod drastic. Ocupatiile actuale sedentare si stationare, utilizarea mijloacelor de transport, mediul poluant, consumul substantelor nocive, radiatiile electrice, ultravioletele si altele, dauneaza mult vitalitatii si starii noastre de sanatate. Deoarece Pamantul nu mai este cel de odinioara si stilul nostru de viata nu mai este natural. In ultimii 100 de ani poluarea mediului a crescut de mai multe sute de ori, ceea ce influenteaza direct starea sanatatii noastre. Elementele esentiale ale organismului nostru sunt substante minerale si oligolelemente. Poluarea solului, apei si aerului a daunat atat de mult compozitiei substantelor minerale, incat in zilele noastre nu se mai regasesc in natura la fel cum erau in urma cu un secol.
Tratament naturist
Astazi in lume exista deja numeroase suplimente nutritive exceptionale. Pe parcursul utilizarii produselor de calitate, sute de mii de oameni relateaza despre ameliorarea bolilor sau despre vindecari spectaculoase.


NONI ZUCCARI ESTE UNUL DINTRE TRATAMENTELE NATURISTE PENTRU ANEMIE.



COMANDA AICI .  Pret produs:195 Lei.Se poate achizitiona si prin e-mail la comenzimed@clicknet.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu