http://farmacie-imed.blogspot.com/

http://farmacie-imed.blogspot.com/

joi, 26 ianuarie 2012

Infuziile din plante şi argila previn acneea

Nalba, un aliat de nădejde
Infuziile cu ceai de nalbă sau de cimbru previn formarea punctelor negre şi a coşurilor. Aburii calzi stimulează circulaţia sângelui şi ajută porii să elibereze excesul de sebuum şi impurităţile.
În general, pentru uz extern, nalba are efect dezinfectant şi antiinfecţios. Atenţie! Dermatologii recomandă să evităm muşeţelul dacă avem acnee, deoarace irită pielea.
Argila luminează tenul
Argila pentru uz cosmetic dă rezultate foarte bune dacă este amestecată cuInfuziile din plante şi argila previn acneea suc de citrice şi apă minerală. De asemenea, ceaiul de lavandă poate fi folosit în amestecul argilei.
Masca se aplică pe faţă şi se lasă 15-20 de minute, apoi se îndepărtează cu apă călduţă. Evită zona ochilor, deoarece o deshidratează, provocând iritaţii.
La final, aplică o cremă hrănitoare, fără parfum, noncomedogenă, cu apă termală sau cu gălbenele.
Săpunul şi crema cu zinc scad inflamaţia
Vrei să scapi cât mai repede de petele roşii de pe faţă? Aplică zilnic, înainte de culcare o cremă cu zinc sau spală-te cu un săpun medicinal cu zinc.
Şi masajul tonifică tenul şi-l ajută să se regenereze mai uşor. În plus, zincul cicatrizează rapid rănile, previne infecţiile şi apariţia coşurilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu