http://farmacie-imed.blogspot.com/

http://farmacie-imed.blogspot.com/

duminică, 29 ianuarie 2012

Amenoree/Absenta ciclului menstrual

Amenoree primara se refera la lipsa menstruatiei dupa varsta de 16 ani, in conditiile in care nu a existat inca nici un ciclu menstrual. Se poate vorbi de amenoree secundara la femeie si atunci cand ciclul sau menstrual, pana nu de mult regulat, inceteaza timp de mai bine de trei luni, fara sa fie vorba de sarcina, alaptare, renuntare relativ recenta la pilule anticonceptionale, nu a avut vreo problema grava de natura afectiva si nici nu a schimbat de curand mediul de viata.
Ciclul menstrual anormal reprezinta orice sangerare uterina care difera de sangerarea obisnuita, clinica, din timpul unei menstruatii.
Cauzele pot fi: afectiuni genitale sau sistematice,tulburari endocrine functionale sau boli organice, benigne sau maligne. Se considera ca orice femeie in perioada de fertilitate are cel putin 1 - 2 episoade de sangerari anormale. Sangerarea poate anemia bolnava, complicatie ce se sumeaza disconfortului datorat insasi prezentei hemoragiei.
Exista mai multe tipuri de sangerari:
Hipermenoreea:
- este sangerarea menstruala clinica cu flux excesiv;
- cauzele pot fi organice locale, hiperplazie endometriala, endotrite;
- hipermenoreea este situatia cand hemoragia uterina continua menstruatia;
Polimenoreea:
- se caracterizeaza prin cicluri scurte de 17 - 21 zile, cu menstruatii abundente;
- cauza este endocrina sau sistemica;
- in cadrul polimenoreei este scurtata faza preovulatorie;
Hipomenoreea:
- este o tulburare menstruala caracterizata prin flux menstrual redus, sub 3 zile;
- tulburarea poate fi reprezentata uneori de o simpla pata de sange pe lenjerie;
- cauzele pot fi locale, sistemice sau endocrine: boli inflamatorii genitale, boli generale acute sau cronice, afectiuni neuropsihice, intoxicatii, TBC endometrial, sinechie uterina;
Oligomenoreea:
- este o tulburare menstruala caracterizata prin hemoragie menstruala ce apare la peste 35 de zile si neregulat;
- cand intervalul de timp este de peste 6 luni, atunci este vorba despre amenoree;
- cauza este endocrina sau sistemica;
- este posibila absenta ovulatiei;
- sangerarea poate fi scazuta cantitativ si ca durata sau poate fi crescuta cantitativ;
Metroragia:

- este sangerarea uterina ce apare intre sangerarile normale menstruale succesive;
- cantitativ, poate varia de la cateva picaturi la o cantitate moderata sau abundenta;
Amenoreea:
- se caracterizeaza prin absenta perioadei menstruale;
- ea poate fi fiziologica (in sarcina, alaptare sau menopauza) si patologica primara (cand menstruatia a aparut dupa varsta de 18 ani) ori patologica secundara (cand apare dupa cicluri menstruale normale si dureaza mai mult de 2 - 3 luni);
- amenoreea patologica secundara poate fi temporara sau definitiva;
- amenoreea patologica se poate datora unor boli cronice, endocrine, unor afectiuni nervoase, unor infectii ale organelor genitale, traumatismelor, psihozelor, malformatiilor;
Menopauza prematura se instaleaza sub varsta de 40 de ani.
- greutate corporala sub medie este, de asemenea, una dintre cele mai frecvente cauze de disparitie a menstruatiei in plina perioada fertila a unei femei.
Atunci cand organismul nu este hranit suficient, mai ales in caz de anemie, nu poate duce o sarcina pana la capat. Alte cauze pot fi obezitatea sau excesele in practicarea gimnasticii. Medicul va incerca sa afle daca are de-a face cu o disfunctie a glandei pituliare sau cu un ovar polichistic.

- amenoree secundara (termenul face diferentierea de cea primara - patologica) definitiva, instalata de cel putin un an, confirma cu o probabilitate de 90% instalarea perioadei de menopauza (menopauza secundara se poate datora si unor cauze patologice care au impus interventia chirurgicala asupra ovarelor sau iradierea lor).
Ce puteti face?
TRATAMENT AMENOREE 200 LEI/PACHET(PRODUSE NATURISTE.COMENZI LA ADRESA DE e-Mail COMENZIMED@CLICKNET.RO)

- Amenoreea poate duce la osteoporoza (subtierea oaselor). Pentru a verifica daca suferi de tulburari hormonale sau cresteri ale ovarelor sau glandei pituliare, sunt necesare analize de sange si teste cu ultrasunete. Tratamentele cu hormoni pot determina revenirea menstruatiei, dar daca la originea afectiunii stau greutatea corporala prea scazuta, stresul, prea multe exercitii fizice, atunci simpla rezolvare a acestor probleme va duce la normalizarea ciclului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu